Политика за поверителност

Защита на личните данни 

 

От 25 май 2018г. влиза в сила нов регламент за защита на личните данни (General Data Protection Regulation), приет от Европейския съюз. Регламентът има за цел да гарантира защитата на данните на физическите лица от всички държави членки на ЕС и да уеднакви регулациите за тяхната обработка.В качеството си на администратор на лични данни, Арт Уъркс ЕООД отговаря на всички изисквания на новата регулация, като събира единствено данни, необходими за изпълнението на услугите, предлагани на www.handmaids.com, и ги пази отговорно и законосъобразно.

 

 
Основание за събиране, обработване и съхраняване на Вашите лични данни
Попълвайки формуляра за поръчка или регистрация вие се съгласявате Арт Уъркс ЕООД да обработва личните ви данни за изпълнение на поръчката, включително за установяване на директен контакт с вас в случай на въпроси относно поръчката или доставката, както и за подобряване на обслужването наwww.handmaids.com. Вашите данни няма да бъдат редактирани, предоставяни под никаква форма на трети лица или използвани за цели, различни от описаните без вашето изрично предварително разрешение освен в случаите, когато това се изисква по закон.
 
Цели и принципи при събирането, обработването и съхраняването на Вашите лични данни

Арт Уъркс ЕООД събира и обработва личните данни, които Вие ни предоставяте във връзка с предоствянето на нашите услуги, включително и за следните цели:

  • създаване на профил и осигуряване на пълна функционалност при предоставянето на услугите ни
  • регистрация на участник в събитие, организирано от наша страна;
  • счетоводни цели;
  • статистически цели;
  • защита на информационната сигурност;
  • обезпечаване за предоставяне на съответната услуга;
  • изпращане на информационни съобщения, съобщения за промени в услугите, препоръки за подобряване на използването на интернет страницата, новини, промоции, разпродажби и др.

Арт Уъркс ЕООД спазва следните принципи при обработката на Вашите лични данни:

  • законосъобразност, добросъвестност и прозрачност;
  • ограничение на целите на обработване;
  • съотносимост с целите на обработката и свеждане до минимум на събираните данни;
  • точност и актуалност на данните;
  • ограничение на съхранението с оглед постигане на целите;
  • цялостност и поверителност на обработването и гарантиране на подходящо ниво на сигурност на личните данни.

При обработването и съхранението на личните данни, Арт Уъркс ЕООД може да обработва и съхранява личните данни с цел защита на следните си легитимни интереси:

  • изпълнение на задълженията си към Национална агенция по приходите, Министерство на вътрешните работи и други държавни и общински органи.

Какви видове лични данни събира, обработва и съхранява Арт Уъркс ЕООД

Арт Уъркс ЕООД извършва следните операции с личните данни за следните цели. За да приемем и изпълним вашата поръчка е необходимо да получим следната информация за вас:

  • име и фамилия;
  • e-mail;
  • телефон за връзка;
  • точен адрес за доставка;
  • адрес за фактуриране.

Арт Уъркс ЕООД обработва вашите лични данни в съответствие с изискванията на Закона за защита на личните данни и предприема необходимите мерки за тяхната защита. Вашите лични данни ще бъдат използвани единствено за предоставяне на желаната от вас услуга. Изпращане на информационен бюлетин (нюзлетър) – целта на тази операция е администриране на процеса по изпращане на бюлетини до клиентите, които са заявили, че желаят да получават. Потребителите, абонирани за нашия бюлетин, могат да прекратят абонамента си по всяко време като натиснат бутон „unsubscribe from this list“ и следват понататъшните указания.Арт Уъркс ЕООД обработва следните категории лични данни и информация за следните цели и на следните основания:

  • Данни: Ваши индивидуализиращи данни (име и фамилия, електронна поща, телефон за връзка и точен адрес)
    • Цел, за която се събират данните: 1) Регистрация на потребител; 2) Осъществяване на връзка с потребителя и изпращане на пратки към него, включително и при изразено желание за изпращане на бюлетини и рекламни съобщения;
    • Основание за обработка на личните Ви данни – С приемането на общите условия и регистрация в уебсайта и закупуване на услуга, между Вас и Арт Уъркс ЕООД, се създава договорно отношение, на което основание обработваме Вашите лични данни – чл. 6, ал. 1, б. (б) GDPR.
  • Допълнителни данни, предоставяни от Вас – Ако желаете да допълните Вашия профил, можете да попълните в него данни за рожденна дата.
    • Цел, за която се събират данните: Допълване на информация за потребителя в потребителския му акаунт.
    • Основания за обработка на данните: – С приемането на общите условия и регистрация в уебсайта и закупуване на услуга, между Вас и Арт Уъркс ЕООД, се създава договорно отношение, на което основание обработваме Вашите лични данни – чл. 6, ал. 1, б. (б) GDPR.
  • Други данни, които Арт Уъркс ЕООД обработва – При влизане в нашия уебсайт или във Вашия профил, Арт Уъркс ЕООД събира данни за използвания IP адрес.
    • Цел, за която се събират данните: Подобряване на сигурността на услугата и локализация на интерфейса, статистически и маркетингови проучвания.
    • Основания за обработка на данните: Обработването е необходимо за изпълнение на договор, по който субектът на данните е страна – чл. 6, ал. 1, б. (б) на GDPR. До създаването на профил на потребителя, IP адресът се събира на основание осъществяване на легитимните интереси на администратора – чл. 6, ал. 1, б. (е) от GDPR;

 

  • Ваши данни за издаването на фактура на физическо лице – Ако желаете да Ви бъде издадена фактура в качеството Ви на физическо лице, следва да предоставите своя единен граждански номер.
    • Цел, за която се събират данните: Издаване на фактура за извършване на плащания за предоставените услуги на handmaids.eu и нашия електронен магазин.
    • Основание за обработка на личните Ви данни – С приемането на общите условия и регистрация на уебсайта, или при сключването на договор, между Вас и Арт Уъркс ЕООД се създава договорно отношение, на което основание обработваме Вашите лични данни – чл. 6, ал. 1, б. (б) GDPR.

 

Арт Уъркс ЕООД не събира и не обработва лични данни, които се отнасят за следното:

  • разкриват расов или етнически произход;
  • разкриват политически, религиозни или философски убеждения, или членство в синдикални организации;
  • генетични и биометрични данни, данни за здравословното състояние или данни за сексуалния живот или сексуалната ориентация.

Дружеството не извършва автоматизирано взимане на решения с данни.

 

 
Срок на съхранение на личните Ви данни
Арт Уъркс ЕООД съхранява Вашите лични данни за срок не по-дълъг от съществуването на профила ви в уебсайта. След изтичането на този срок, Арт Уъркс ЕООД полага необходимите грижи да изтрие и унищожи всички Ваши данни, без ненужно забавяне.Арт Уъркс ЕООД ще Ви уведоми, в случай, че срокът за съхранение на данните е необходимо да бъде удължен с оглед изпълнение на целите, изпълнение на договор, с оглед легитимни интереси на Арт Уъркс ЕООД или друго.Арт Уъркс ЕООД съхранява личните данни, които е необходимо да пази по силата на приложимото законодателство за съответния предвиден срок, който може да надхвърля срока на съществуване на вашата регистрация.
 
 
Предаване на вашите лични данни за обработване
Арт Уъркс ЕООД може по собствена преценка да предава част или всички Ваши лични данни на обработващи лични данни за изпълнението на целите за обработване при спазване на изискванията на Регламент (ЕС) 2016/679.Арт Уъркс ЕООД ще Ви уведомява в случай на намерение да предаде част или всички Ваши лични данни на трети държави или международни организации.
 
Вашите права при събирането, обработването и съхранението на личните ви данни 

 

Оттегляне на съгласието за обработване на личните Ви данни 
Ако не желаете всички или част от Вашите лични данни да продължат да бъдат обработвани от Арт Уъркс ЕООД за конкретна или за всички цели на обработване, Вие можете по всяко време да оттеглите съгласието си за обработка чрез попълване на формата във Вашия профил или чрез искане в свободен текст.Арт Уъркс ЕООД може да поиска да удостоверите своята самоличност и идентичност с лицето, за което се отнасят данните.С оттегляне на съгласието за обработване на лични данни, които са задължителни за създаването и поддържане на регистрацията Ви за използване на услугите, Вашият профил ще стане неактивен.
 
Право на достъп
Вие имате право да изискате и получите от Арт Уъркс ЕООД потвърждение дали се обработват лични данни, свързани с Вас.Вие имате право да получите достъп до данните, свързани с Вас, както и до информацията, отнасяща се до събирането, обработването и съхранението на личните Ви данни.Арт Уъркс ЕООД Ви предоставя при поискване, копие от обработваните лични данни, свързани с Вас, в електронна или друга подходяща форма.Предоставянето на достъп до данните е безплатно, но Арт Уъркс ЕООД си запазва правото да наложи административна такса, в случай на повторяемост или прекомерност на исканията.
 
 
Право на коригиране или попълване
Вие можете да коригирате или попълните неточните или непълните лични данни, свързани с Вас директно през Вашия профил в уебсайта или с отправяне на искане до Арт Уъркс ЕООД
 
 
Право на изтриване („да бъдеш забравен“)
 

Вие имате правото да поискате от Арт Уъркс ЕООД изтриване на свързаните с Вас лични данни, а Арт Уъркс ЕООД има задължението да ги изтрие без ненужно забавяне, когато е налице някое от посочените по-долу основания:

  • личните данни повече не са необходими за целите, за които са били събрани или обработвани по друг начин;
  • Вие оттеглите своето съгласие, върху което се основава обработването на данните и няма друго правно основание за обработването;
  • Вие възразите срещу обработването на свързаните с Вас лични данни, включително за целите на директния маркетинг и няма законни основания за обработването, които да имат преимущество;
  • личните данни са били обработвани незаконосъобразно;
  • личните данни трябва да бъдат изтрити с цел спазването на правно задължение по правото на ЕС или правото на държава членка, което се прилага спрямо Арт Уъркс ЕООД;
  • личните данни са били събрани във връзка с предлагането на услуги на информационното общество.

 

Арт Уъркс ЕООД не е длъжен да изтрие личните данни, ако ги съхранява и обработва:

  • за упражняване на правото на свобода на изразяването и правото на информация;
  • за спазване на правно задължение, което изисква обработване, предвидено в правото на ЕС или правото на държавата членка, което се прилага спрямо Администратора или за изпълнението на задача от обществен интерес или при упражняването на официални правомощия, които са му предоставени;
  • по причини от обществен интерес в областта на общественото здраве;
  • за целите на архивирането в обществен интерес, за научни или исторически изследвания или за статистически цели;
  • за установяването, упражняването или защитата на правни претенции.

 

За да упражните правото си на „забравяне“, Вие следва да подадете искане през опцията във Вашия профил или писмено искане, изпратено до Арт Уъркс ЕООД, както и да удостоверите своята самоличност и идентичност с лицето, за което се отнасят данните пред Арт Уъркс ЕООД, като представите своята лична карта за целите на идентификация и при необходимост въведете своите данни за вход в профила на лицето, за което се отнасят данните, пред служител на Арт Уъркс ЕООДАрт Уъркс ЕООД не изтрива данните, които има законово задължение да съхранява, включително за защита по повод отправени срещу него съдебни претенции или доказване на свои права.

 
 
Право на ограничаване

Вие имате право да изискате от Арт Уъркс ЕООД да ограничи обработването на свързаните с Вас данни, когато:

  • оспорите точността на личните данни, за срок, който позволява на Арт Уъркс ЕООД да провери точността на личните данни;
  • обработването е неправомерно, но Вие не желаете личните Ви данни да бъдат изтрити, а само използването им да бъде ограничено;
  • Арт Уъркс ЕООД не се нуждае повече от личните данни за целите на обработването, но Вие ги изисквате за установяването, упражняването или защитата на свои правни претенции;
  • Възразили сте срещу обработването в очакване на проверка дали законните основания на Арт Уъркс ЕООД имат преимущество пред Вашите интереси.

 

Право на преносимост

Вие можете по всяко време да видите данните, които се съхраняват и обработват за Вас във връзка с използване на услугите на handmaids.eu, директно през Вашия профил или с искане по имейл.Вие можете да поискате от Арт Уъркс ЕООД директно да прехвърли Вашите лични данни към посочен от Вас администратор, когато това е технически осъществимо.
 
Право на получаване на информация
Вие можете да поискате от Арт Уъркс ЕООД да Ви информира относно всички получатели, на които личните Ви данни, за които е поискано коригиране, изтриване или ограничаване на обработването, са били разкрити. Арт Уъркс ЕООД може да откаже да предостави тази информация, ако това би било невъзможно или изисква несъразмерно големи усилия.
 
Право на възражение
Вие можете да възразите по всяко време срещу обработването на лични данни от Арт Уъркс ЕООД, които се отнасят до Вас, включително ако се обработват за целите на профилиране или директен маркетинг.
 
Вашите права при нарушение на сигурността на личните ви данни

Ако Арт Уъркс ЕООД установи нарушение на сигурността на личните Ви данни, което може да породи висок риск за Вашите права и свободи, ние Ви уведомяваме без ненужно забавяне за нарушението, както и за мерките, които са предприети или предстои да бъдат предприети. Арт Уъркс ЕООД не е длъжно да Ви уведомява, ако:

  • е предприело подходящи технически и организационни мерки за защита по отношение на данните, засегнати от нарушението на сигурността;
  • е взело впоследствие мерки, които гарантират, че нарушението няма да доведе до висок риск за правата Ви;
  • уведомяването би изисквало непропорционални усилия.

Лица, на които се предоставят личните Ви данни

Арт Уъркс ЕООД не извършва трансфер на вашите данни към трети страни, освен ако това не се изисква от закона.
 
Информация относно компетентния надзорен орган

Комисия за защита на личните данни, със седалище и адрес на управление: гр. София 1592, бул. „Проф. Цветан Лазаров” №, телефон: 02 915 3 518, e-mail: kzld@government.bgkzld@cpdp.bg, интернет страница: www.cpdp.bg