PANTONE разкрива цвят на годината за 2022-а

Pantone цвят 2022

Pantone разкрива цвят на годината за 2022 г

Цветът на годината на Pantone за 2022 г. е Veri Peri (Pantone 17-3938), тон, „обхващащ качествата на блуса, но в същото време притежаващ виолетово-червен подтон“.

Very Peri представя „смело присъствие“, което „насърчава личната изобретателност и креативност“ според Pantone.

Цветът е в ярък контраст с жълтите и сивите тонове, подчертани в избора на 2021 г. Междувременно изборът на 2020 г. беше мрачно синьо, подходящо за една предизвикателна година.

Pantone отбеляза, че изборът за 2022 г. се отличава с „безгрижна увереност и дръзко любопитство, което оживява нашия творчески дух, любознателен и интригуващ“.

“Цвят на годината на Pantone отразява това, което се случва в нашата глобална култура, изразявайки това, което хората търсят, за който този цвят може да се надява да отговори.” каза Лори Пресман, вицепрезидент на Pantone Color Institute.

“Създаването на нов цвят за първи път в историята на нашата образователна програма за цвят на годината Pantone отразява глобалната иновация и трансформация, която се извършва. Тъй като обществото продължава да разпознава цвета като критична форма на комуникация и начин за изразяване и въздействие на идеи и емоции и ангажиране и свързване, сложността на този нов син оттенък с червено виолетово подчертава обширните възможности, които стоят пред нас.”

Цветни палитри, включващи PANTONE цвят на годината 2022, 17-3938 Very Peri

Вашият коментар

Handmaids