Индрише ли каза някой?

По спомен

Обичам сладко, особено от вишни, но да намеря в бебешкото бурканче смачкано зелено листо омазано до уши в сладко от каквото и да било, беше за мен едно истинско кошмарно детско преживяване. Дори не помня аромата му… Помня само че се разтягаше от тежестта на сладкото, а аз се чудех къде да го лепна и дали ще покапе навсякъде, че да ми се скара някой…

Влюбих се в индришето много по-късно, когато вече бях голяма и то още преди да съм се сетила, че това е онова нещо от бурканчето сладко. Ароматът му ме грабна мисля за винаги. Невероятен!

Свойствата на индришето

Това прелестно цвете има древна история и освен чудесния аромат има и много полезни свойства – тайни, мистични и фактически.

Засадено индрише около къщата е против уроки и нечисти сили.  Във Франция закичват с него младите момичета с пожелание за щастлива женска съдба. В Тибет вярват, че лекува очни заболявания.

По всички магически, билкарски и знахарски пътеки, индришето е за плодородие, здраве, любов и закрила.

Това обяснява и до голяма степен защо е толкова разпространено при приготвянето на сладка и зимнина. Счита се, че индришето е полезно и действа благоприятно върху нервната система. То отнема умората и напрежението, а също така действа като естествен дезифектант. То предпазва от развиването на бактетрии при наранявания и спомага за изкарването на токсините от тялото.

Маслото от Индрише може да спомогне при разтягане на мускули и увисване на кожата, както и при акне и заличаване на белези. То действа стягащо и тонизиращо, изравнява тена, успокоява кожата и събужда нейния блякък.

Друг важен плюс за маслото от Индирше е, че също така отблъсква комарите! Какво по-хубаво от това да ухаем прелестно докато се грижим за себе си и то без досадното жужене на комари!

Тук сме скрили нашия прелестен серум за лице Индрише! А този линк води до ексфолианта ни за тяло, които също съдържа в себе си масло от Индрише и оставя кожата уханна за часове наред!

Вашият коментар

Handmaids