Интервю с Мария Андреева

Marie Andreeva square photo

Мария прави всичко с желание и лекота, а не защото „трябва“, което може би е тайната на всяко успешно начинание. Мария не е просто поредният инфлуенсър – въпреки че обича модата, тя ясно заявява, че не е съгласна с механизмите на индустрията.

Други важни за нея теми са дискриминацията, религиозните конфликти и глобалното затопляне. А те съвсем естествено я водят към това да помага с каквото може, защото така чувства най-силно удовлетворение.

Тя е фен на нашите продукти и се вписва прекрасно с идеите на бранда, така че сме много щастливи, че имахме възможност да си поговорим с нея. Ето какво ни разказа.

Мария, как биха те описали близките ти?

Не знаех, затова попитах майка ми… “ Определено си амбициозна, интелигентна, свръх мистериозна, пряма и добра. И безкрайно забавна.” Добре де, това последното аз си го добавих, но само защото тя забрави.

Коя е любимата ти билка?

Мащерка трябва да е! Има нещо толкова чисто в аромата на прясно набрана мащерка… Обожавам я!

Опиши ни онова място сред природата, което завинаги е станало част от сърцето ти.

Мястото с главно „М“ за мен е Огледалното езеро, както само аз го наричам. Намира се в едно селце, където прекарвах много време на младини (сиреч до ден днешен). Берях гъби с баба,  ходех на пикници с приятели, гонех залеза и четях любимите си книги. Толкова романтично звучи, но такова си и беше, а и все още е.

Би ли ни разказала за някоя разкрасителна формула, която си научила от баба си или майка си?

От баба научих да не се доверявам на продукти, чиито съставки звучат по-скоро като скоропоговорка, отколкото като нещо, което би сложил на лицето си.

Майка ми пък ми показа, че красотата започва отвътре. Че често начинът, по който изглеждаме отвън, отразява преди всичко духовното ни състояние.

Поради тази причина сега работя върху това да се чувствам добре и да използвам само натурални продукти (доколкото е възможно днес, разбира се).

С какво се занимаваш и какъв беше пътят ти до тук?

В момента съм студентка във Франция, обаче в свободното си време пиша, рисувам, чета, готвя, снимам. С други думи – не скучая.

Пътят ми до тук беше дълъг, трънлив и изпълнен с препятствия, но не ни ли водят точно тези пътища към най-красивите места?

Би ли ни описала един свой ден?

Не. И не защото не искам, а защото не мога. Ежедневието ми е доста динамично напоследък. Пътувам постоянно, а заедно с това и рутината ми се мени. Един ден излизам с приятели и наваксвам времето, в което не сме се виждали. Друг ден прекарвам на плажа, на трети – препускам по работа. Опитвам се да извличам възможно най-много от всеки един ден, но едновременно с това и да си почивам.

Как успяваш да изглеждаш свежа и отпочинала, на фона на натоварената си програма?

Сън, вода и много свежа храна. Нищо повече или по-малко.

Като какъв тип би определила кожата си и какви грижи полагаш за нея?

Кожата ми е по-скоро нормална към суха.

Нанасям хидратиращия Handmaids крем Жасмин сутрин и вечер. Правя го с леки потупвания, внимателно втриване и масажиране. Опитвам се да не нося никакъв грим, особено през горещите летни дни, и винаги си мия лицето с вода, след като се прибера. Не знам дали това е от значение, но определено ми действа много отпускащо.

Понякога си правя и дълбокопочистваща маска за лице от Corinne Taylor – британска марка с ръчно изработени продукти, от които съм безкрайно доволна.

Ще ни опишеш ли как ти влияят нашите продукти?

В момента използвам балсам за устни, крем за лице и балсам за ръце на Handmaids и съм наистина щастлива, че съществува такъв български бранд. Всяко нанасяне на продуктите ме потапя в облак от ароматни билки и това сякаш превръща скучната рутина в ново, вълшебно преживяване.

Каква е твоята препоръка към нас, с която ще ни помогнеш да се усъвършенстваме?

Не спирайте да правите всичко с любов и желание! Рано или късно трудът ще ви се отплати!

За финал – би ли ни споделила нещо, под формата на пожелание, цитат, сентенция или каквото прецениш?

Само ще напомня: “Бъди промяната, която искаш да видиш в света!” Думите на Ганди, които вероятно всички сме чували десетки пъти, винаги ми напомнят, че промяната започва от нас самите. Ако искаш добро – прави добро! Толкова простичко е.

Мария Андреева в Инстаграм: https://www.instagram.com/marie.andreeva/

Вашият коментар

Handmaids