Интервю с Ивана Асенова

Ivana on a Mission under the sun

Здравей Ивана, кажи, как биха те описали близките ти?

Грижовна, упорита, склонна да се изгуби във времето, изпипвайки всеки детайл.

Коя е любимата ти билка?

Винаги ми е много сложно да избирам по едно любимо нещо – било то филм, книга, в случая, билка. Не знам дали ми е любима, но много харесвам лавандулата – аромата, визията, разнообразните й приложения.

Опиши ни онова място сред природата, което завинаги е станало част от сърцето ти.

Първото, за което се сетих при „част от сърцето ти“, е един залив, който, погледнат от небето, всъщност е във формата на сърце. Намира се на острова Kira Panagia, част от групата на Спорадите в Гърция и празнувахме тридесетия ми рожден ден там на една лодка. Островът не е населен и нямахме дори обхват. Небето беше осеяно със звезди, които се отразяваха в равната повърхност на морето. Метеоритният дъжд в средата на август, в комбинация с планктонът, който заблестяваше, когато се потопиш във водата, разиграваха незабравим природен спектакъл.   

Ивана, би ли ни разказала за някоя разкрасителна формула, която си научила от баба си или майка си?

Баба ми определено не е от жените, които си падат по тези неща. След няколко неуспешни подаръка, се оказа, че дори и преди години почти не е ползвала кремове и гримове. Така че от нея може би по-скоро съм получила доза непретенциозност. Помня, че преди с майка ми и сестра ми експериментирахме с разни домашно забъркани маски за лице. Но отново нищо по-конкретно, освен, че е важно кожата да е добре хидратирана. Като цяло вече съм и малко против нетестваните научно „бабини рецепти“, които (не само при козметиката) понякога могат да навредят повече отколкото да помогнат.   

С какво се занимаваш и какъв беше пътят ти до тук?

Преди да родя, работех в рекламна агенция. Още преди да излезна по майчинство, вече се бях захванала и с проект за собствен бизнес и нещата се стекоха така, че реших да се отдам на него. Напоследък поемам и фрийланс проекти – наскоро, например, превеждах на английски едни детски книжки. Последните месеци най-накрая успях да стартирам и блога Ivana On a Mission и се надявам да успея да му отделя времето, което ми се иска, и в следващите месеци.

Би ли ни описала един свой ден?

Това ще ми е наистина трудно, защото един с един няма еднакъв. Освен всичко останало, в момента сме подели амбициозни ремонтни дейности и през деня пада едно жонглиране между дете и задачи. 

Как успяваш да изглеждаш свежа и отпочинала, на фона на натоварената си програма?

Иска ми се да успявах… Според мен нищо не може да замести качествения сън. И е много важно човек да може да делегира част от задачите си, когато това е възможно. Не бих казала, че някога ме е бивало в това. Грижата за кожата на лицето си, обаче, от известно време съм поверила на Handmaids. И нямам никакви забележки.

Като какъв тип би определила кожата си и какви грижи полагаш за нея (моля, опиши типовете продукти и методът, по който ги нанасяш, както и честотата)?

Бих я определила като смесена. На места е суха и когато я усетя така, нанасям смело кокосово масло (преоткрих го напоследък).  Дните, в които прекарвам повече време на слънце, слагам на лицето си слънцезащитен крем като основа и когато попие добре, добавям дневния крем Жасмин. В останалите случаи нанасям Жасмин и околоочния крем Морков в тази последователност, като обикновено го правя веднъж дневно – сутрин. Преди лягане ползвам нощния серум за лице Индрише. Или поне дните, в които намеря сили. 

А ще ни опишеш ли как ти влияят нашите продукти?

Мисля, че хидратират чудесно, без да омазняват излишно. Много са леки при нанасяне и остава едно наистина много приятно чувство за еластичност на кожата.

Каква е твоята препоръка към нас, с която ще ни помогнеш да се усъвършенстваме?

Лично за мен, ако има начин опаковките да се оптимизират още повече, би било супер. Например, стъклените шишенца да се връщат и ползват отново или да се търси смислен заместител на пластмасовите помпички. Предполагам, че сте мислили в тази посока. Така или иначе, особено с опаковките, сте крачка напред спрямо индустрията. 

За финал – Ивана, би ли ни споделила нещо, под формата на пожелание, цитат, сентенция или каквото прецениш?

Пожелавам ви да продължавате да правите хората щастливи и уверени чрез продуктите, в които влагате знания, желание, опит и уважение към природата, хората и животните. Всичко това си личи и вярвам, че се оценява. И дано вдъхновявате и други да поемат по вашия път.

Вашият коментар

Handmaids