Интервю с Алекс Андонова

Alex Andonova black & white photography

Как биха те описали близките ти? 

Може би биха ме описали като (свръх) организиран и отговорен човек, на когото винаги може да се разчита. Чувала съм да ме наричат и готина, но приятелите ми си падат шегаджии. ☺

Коя е любимата ти билка, Алекс? 

Любимата ми билка е лавандулата – има страшно много полезни действия за нашето тяло и кожа! 

Опиши ни онова място сред природата, което завинаги е станало част от сърцето ти.

Целият ми досегашен живот премина сред природата – в едно китно градче близо до София, в подножието на Стара планина. Къщата ни се намира високо, точно където започва гората. Детството ми премина в игри навън и моят дом ще остане любимото ми място сред природата. Надявам се тази гора да съществува още дълго време, защото носи спокойствие и наслада за душата! 

Би ли ни разказала за някоя разкрасителна формула, която си научила от баба си или майка си? 

От двете ми баби съм научила едно – всяка сутрин измивай лицето си с хладка вода и сресвай косата си. Може би точно заради този „ритуал“ до сега не съм имала проблеми с кожата на лицето, а косата ми е здрава и гъста. 

С какво се занимаваш и какъв беше пътят ти до тук?

Аз съм човек, който винаги се занимава с много и най-различни неща. В момента уча фотография, но работя като видеомонтажист и фоторетушист. До скоро се занимавах с копирайтинг, но открих, че това не е за мен. Това лято започнах да уча италиански – оказа се, че е страшно интересно и забавно. Все още обаче смятам, че не съм открила призванието си. Отделно се интересувам от живот с по-малко отпадъци и минимализъм. Пътят ми до тук не беше нито много лесен, нито много труден. Знам, че имам да изживея още много върхове и спадове, но това ме мотивира да продължавам да вървя по-упорито към целите си.

Би ли ни описала един свой ден? 

Дните ми са доста различни и динамични. Обикновено лятото ставам рано, закусвам, отделям малко време за книга и/или спорт и след това започвам да работя. Следобед пазарувам или чистя. Докато се усетя, е станало време за вечеря, след това си правя разходка навън, а вечерта отделям или за среща с приятели или за почивка и любим сериал. 

Как успяваш да изглеждаш свежа и отпочинала, на фона на натоварената си програма? 

За мен сънят е на първо място. Ама наистина! Ако не съм се наспала, няма как да съм свежа. Разбира се, не винаги успявам да си го осигуря. В такъв случай ме „събужда“ хубав портокалов фреш, среща с приятели или интересна книга.

Като какъв тип би определила кожата си и какви грижи полагаш за нея (моля, опиши типовете продукти и методът, по който ги нанасяш, както и честотата)? 

Определям кожата си за нормална до смесена, тъй като през сезоните може да бъде по-суха (зима) или по-мазна (лято). Сутрин измивам лицето си с вода и нанасям тоник за лице. След това използвам околоочен крем и хидратиращ крем Handmaids. За финал нанасям слънцезащитен лосион, съвсем лек минерален фон-дьо-тен и балсам за устни. Вечер измивам лицето си и нанасям нощен серум за лице Handmaids. За мен „тайната“ за по-хубава и сияйна кожа се крие в минимализма – колкото по-малко продукти нанасяме върху кожата си, толкова по-добре. 

А ще ни опишеш ли как ти влияят нашите продукти, Алекс? 

Научих за вашите продукти, след като започнах да се интересувам от козметика с по-чист състав и в крайна сметка замених изцяло продуктите, които използвах до тогава. Исках козметиката ми да бъде направена тук в България, да бъде с натурални съставки и да има положително въздействие върху кожата ми. Останах изключително доволна и вече не бих ви заменила с нищо. От дете имам неприятни дребни пъпчици по челото, които почти изчезнаха щом започнах да използвам от лосиона за лице с жасмин. Радвам се, че в България има качествена козметика, която се приготвя с много любов и старание, не вреди на природата и на нас самите и е на достъпна цена. 

Каква е твоята препоръка към нас, с която ще ни помогнеш да се усъвършенстваме?

Препоръката ми е да откриете серия продукти за коса! Ще бъде истинско щастие за косата ми, която не се харесва с нито един шампоан.  

За финал, Алекс, би ли ни споделила нещо, под формата на пожелание, цитат, сентенция или каквото прецениш?

Желая ви да сте много здрави, усмихнати и да продължавате да се развивате все повече и повече! И една любима мисъл за финал: “Без значение дали идвате от богато или от бедно семейство,  успехът ви ще бъде следствие от собствените ви действия” – Мишел Обама

Вашият коментар

Handmaids